Kategorier

Integritetspolicy

Det är viktigt för oss att du som kund känner dig trygg när du handlar hos oss. Här kan du läsa om hur vi skyddar, hanterar och använder personuppgifter.

I och med den nya dataskyddslagen, GDPR, som träder i kraft den 25 maj har vi uppdaterat vårt sätt att hantera personuppgifter samt gjort det ännu tydligare för dig i vilket syfte vi sparar och använder kunddata. GDPR står för General Data Protection Regulation och ersätter den svenska personuppgiftslagen. För dig som kund innebär det att dina personuppgifter får ett ännu starkare skydd och att du får mer kontroll över hur dina personuppgifter används.

Ansvar

Den personuppgiftsansvarige är:
Nagelgiganten AB (org.nr 5569236192), Wedavägen 19, 152 42 Södertälje, Sverige.

Uppgifter vi behandlar

Vi hanterar olika typer av personuppgifter beroende på hur du nyttjar våra tjänster samt i viss mån vad du själv väljer att delge oss.

Som besökare

Nedan information behandlas under den tid du vistas på vår hemsida nagelgiganten.se. Detta för att bland annat ge dig en personligt anpassad upplevelse.

Vad vi sparar

Ø  Enhetsinformation, IP-adress, webbläsarinställningar

Ø  Cookies

Ø  Sessionscookies, tillfällig cookie som raderas när du stänger din webbläsare eller enhet.

Ø  Varaktiga cookies, cookies som ligger kvar på din dator tills du tar bort dem eller de går ut.
  - Förstapartscookies, sätts av Nagelgiganten AB.
  - Tredjepartscookies, sätts av en tredje part.

Varför vi sparar det

Ø  För din och vår trygghet.

Ø  För att bland annat se webbsidans svarstid och eventuella systemfel.

Ø  För att kunna anpassa tjänsten så att du får en optimal upplevelse på din enhet.

Ø  För att hålla reda på vilka produkter du har i din varukorg.

Ø  För att du ska kunna utföra justeringar.

Ø  För statistiska analyser i t.ex. Google Analytics.

När du handlar

För att fullfölja vårt avtal med dig som kund behandlar vi nedan information när du handlar hos oss.

Vad vi sparar

Ø  IP-adress

Ø  Namn och adressinformation

Ø  Eventuellt organisations nummer för enskilda firmor som är samma som företagarens personnummer.

Ø  Telefonnummer och e-post adress.

Ø  Eventuell e-postkonversation med vår kundtjänst.

Varför vi sparar det

Ø  För att förhindra bedrägerier och identitetskapningar.

Ø  För att administrera din beställning.

Ø  För att skicka notifikationer angående din leverans.

Ø  För att kunna erbjuda dig en bättre service när du kontaktar oss.

Ø  För att följa lagstiftad konsumenträtt och rättsliga förpliktelser relaterat till bokföring.

Hur länge sparas dina uppgifter

Dina uppgifter sparas så länge ändamålet kräver det. I vissa fall finns det lagstadgade krav på att spara uppgifter i en viss tid, t.ex. vid bokföring. I andra fall sparar vi uppgifterna så länge vi behöver dem för att t.ex. fullfölja våra åtaganden i samband med reklamationer och garantier.

Vem har tillgång till dina personuppgifter och varför?

Nagelgiganten AB köper tjänster av andra företag och dina uppgifter kan därför komma att hanteras av dem. Nagelgiganten AB vidtar nödvändiga tekniska, legala och organisatoriska åtgärder för att säkra dina personuppgifter. Vi samarbetar endast med företag som har anpassat sin datahantering till GDPR.

 

Ø  Betalning

För att hantera din betalning vid ett köp samarbetar Nagelgiganten AB med Klarna AB som är specialiserade inom betalningslösningar. Du behöver godkänna Klarnas egna integritetspolicy i kassan för att kunna slutföra ett köp.

 

Ø  Leverans

Nagelgiganten AB anlitar Postnord AB och Unifaun AB för att skicka din beställning och därmed delas dina kontaktuppgifter med dessa företag. Din mejl adress och telefonnummer används av dessa företag för att informera dig om din leverans.

 

Ø  Kundtjänst

För att ge dig support via mejl använder vi oss Google mejl tjänster och när det gäller telefoni så använder vi oss av Tele2 telefonitjänster. Din mejladress, telefonnummer och mejlkonversation kan därför hanteras av respektive företag. Vi kommer att spara mejlen bara så länge som det verkligen behövs men aldrig mer än vad lagen tillåter.

 

Ø  Nyhetsbrev

För att få viktig information om reor, rabatter, nyheter och öppettider har du som kund möjlighet att anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Vi skickar max 12 mejl per kalender år. Nyhetsbrevet skickas genom Mailchimp som är en av världens största leverantörer av nyhetsbrev. De tar personuppgifter och säkerhet på största allvar och har anpassat sig till GDPR kraven. Du kan när som helst avsluta din prenumeration genom att klicka på avslutningslänken i nyhetsbrevet, bocka av prenumeration knappen i ditt konto hos oss under fliken ”Mina personliga uppgifter”, eller mejla oss från samma mejladress som avlutningen gäller.

Dina rättigheter

Ø  Du har rätt att få reda på vilka av dina personuppgifter Nagelgiganten AB behandlar.

Ø  Du har även rätt att få dina personuppgifter som Nagelgiganten AB behandlar korrigerade.

Ø  I de fall Nagelgiganten AB ej behöver uppgifterna för att uppfylla rättsliga krav har du rätt att få dina personuppgifter som Nagelgiganten AB behandlar raderade.

Ø  Du har rätt att få dina personuppgifter i ett portabelt format som csv.

Genom att logga in på ditt konto hos oss kan du se alla dina personliga uppgifter, adresser och orderhistorik, du kan ändra dina personliga uppgifter och adresser och även ladda ner en csv fil med alla uppgifter vi har om dig och din order historik. Om du vill att vi tar bort alla dina uppgifter från vårt system så behöver du mejla oss från samma mejladress som är kopplad till ditt konto. Du ska alltså INTE använda vår kontaktform. Detta för att säkerställa att det är rätt person som kontaktar oss. Du mejlar till support@nagelgiganten.se.

Ändringar

Nagelgiganten AB förbehåller sig rätten att ändra denna integritetspolicy. Eventuella ändringar kommer att aviseras på Nagelgigantens webbsida en månad innan de träder i kraft.