Bygga gelenaglar

OBS! Följande text innehåller endast generella instruktioner och är inte komplett studiematerial. Meningen med texten är att placera våra produkter i de olika stegen av nagelskulptering.

Att följa instruktionerna sker på egen risk.

NAGELFÖRLÄNGNING MED GELÉ

STEG 1:

Förbereda den naturliga nageln
 

gele naglar 1. Om naglarna är lackade börja med att ta bort nagellacket med Nagellackremover. Desinfektera händerna med en desinfektions vätska som inte innehåller oljor.
gele naglar  

2. Skjut tillbaka nagelbanden försiktigt med en Cuticle Pusher och ta bort den osynliga huden på nagelplattan. Fila försiktigt på nageln. Ta inte för hårt för att inte skada nageln eller nagelbanden.
 
gele naglar 3. Klipp naglarna, om nödvändigt.

 
gele naglar 4. Fila naglarna jämna i önskad längd och form. (Om du tänker använda tippar så ska den naturliga nagelns form vara anpassad till tippkantens form).

 
gele naglar 5. Ta bort glansen och det naturliga fettet från naglarna genom att fila mycket försiktigt med en buffer, utan att skrapa på den naturliga nageln. Var försiktig om du jobbar med en helt ny buffer! Kanterna kan vara mycket vassa.
 
gele naglar  

6. Damma av med en ren dammborste eller en vanlig nagelborste.
 
gele naglar 7. Rengör den naturliga nageln med en nail wipe mättad med lite Nail Cleaner. Se till att få bort allt damm och smuts från hela nagelplattan, även vid kanterna.

Efter detta steg och till slutet ska man inte röra nagelplattan med fingrarna, detta för att inte kladda den med fett och bakterier!

Tänk på att den skulpterade nageln behöver starka grunder att stå på. Om det finns fett eller döda hudceller kvar på nagelplattan kommer materialet att släppa mycket snabbt!
 

STEG 2:

Förberedelse och applicering av tippar,

om man önskar förlänga med tippar, annars går man till steg 3.

gele naglar 1. Tipparna kommer vanligtvis i 10 olika storlekar. Välj den storlek som passar varje nagel. Om du inte hittar en tipp som passar exakt kan du alltid fila ner kanterna på en större tipp tills den passar perfekt. Tippen ska täcka nageln från kant till kant i bredden och ska inte täcka mer än en tredje del av nageln i längden.
 
gele naglar 2. Lägg tipparna i ordning på exempelvis en ren pappersduk.
 
gele naglar 3. Applicera sparsamt nagellim på den fördjupning i baksidan av tippen. Limmet ska täcka från kant till kant.
 
gele naglar 4. Du kan ta bort eventuellt överskott av lim med en nail wipe.
 
gele naglar 5. Tryck tippen mot nageln, så att den lilla kanten i baksidan av tippen möts med nagelkanten. Håll tills limmet torkar. Tänk på att inte lämna luftbubblor mellan tippen och den naturliga nageln. Tippen ska vara parallel med nageln. Om det blir fel ska du snabbt ta bort tippen och applicera en ny. Pressa vid behov ner kanterna med en Rosewood stick innan limmet hunnit torka helt.
 
gele naglar  

6. Klipp tipparna i önskad längd och jämför båda händernas naglar från baksidan med varandra, så att alla tippar är lika långa.
 
gele naglar 7. Fila tipparna till önskad form och se till att nageln och tippen är parallella med varandra på sidorna.
 
gele naglar  

8. Om du använder natural eller clear tippar bör du fila ner kanten som uppstår mellan nageln och tippen. Kanten bör inte synas. Detta gäller inte om man använder vita tippar. Kanten ska då istället framhävas.
Du kan använda tipp blender sparsamt bara på tippen för att göra detta snabbare.
 
gele naglar 9. Fila med en buffer försiktigt på tippens yta för att ta bort glansen. Detta förbättrar vidhäftningen mella tipp och material.

Damma av och rengör i slutet hela nageln och tippen men en nail wipe mättad med lite nail cleaner.
 

 STEG 3:

Bygga naglar med Gelé

gele naglar  

1. Applicera ett extremt tunt lager av Primer/Bonding Gel på hela nageln och tippen. Pensla riktigt hårt. Var försiktig vid nagelbanden. Om det ändå kommer lite gelé på huden bör man snabbt ta bort den med en Rosewood Stick eller liknande.
- Man kan förbättra vidhäftningen genom att badda med en sponge nail wipe för att skapa små toppar och ojämnheter. Nästa gelé kommer att få bättre grepp då.
 
gele naglar 2. Upprepa steg 1 på en hands alla 5 naglar och härda i UV-Lampan i 2 minuter. Ta sedan den andra handen. Om man gör ens egna naglar bör man göra hela proceduren som följer nedan tom nummer 10 med ena handen först och sedan det samma med den andra handen.
gele naglar 3. (frivilligt) Om du önskar permanent fransk manikyr ska du måla den franska linjen med vit gelé, annars går du till nästa steg. Applicera tunnt och härda varje nagel snabbt i UV-lampan i 3 minuter. Annars kan gelén rinna till sidorna. Ta så tunnt, annars är risken stor att gelén inte härdar ordentligt. Om färgen inte ser jämn ut ska du ta ett till lager med vit gelé.
 
gele naglar 4. Ta nu en av följande geléer: Builder Gel, Sculpting Gel eller Builder Gel Pink. Ta lite tjockare lager och sprid över hela nageln och tippen. Du ska bygga en sk C-Curve. Nageln i mittpunkten ska vara tjockare än vid kanterna och båda ändarna. Detta för att ge stabilitet till nageln. Du ska se till att gelén inte kommer på huden och/eller nagelbanden. Om det ändå händer så ska du ta bort gelén med en Rosewood Stick.
 
gele naglar 5. När du har applicerat gelén på en nagel ska du härda i UV-Lampa i 30 sekunder för att frysa gelén. När du är klar med ena handens naglar ska du ha hela handen i UV-Lampan i 2 minuter för att fullända härdningen.
 
gele naglar  

 

6. Geléns yttersta lager härdar inte pga kontakt med luften och därför förblir gelens yta kladdigt efter härdning. Man ska därför
ta bort kladdet på alla naglar med Nail Wipe mättad med lite Clean Off Solution.
Under kladdet finns härdad och glansig gelé.
 

gele naglar  

7. Fila nu naglarna till en jämn form.
- Fila nagelns tre kanter: sidor och topp.
- Fila nagelns två sidor samt området vid nagelbanden.
- Se på nageln från olika vinklar och identifiera ojämnheter och ”berg och dalar”.
- Nageln ska vara tunnare på sidorna, vid nagelbanden och toppen än i mitten.
 
gele naglar 8. När du är nöjd ska du damma av nageln och rengöra med en nail wipe mättad med nail cleaner.
- Applicera sedan ett jämnt lager Finish Gel. Var försiktig! Gelén ska inte röra nagelbanden eller sidoväggarna med en enda prick. Se till att detta lager innesluter all härdad gelé. Se till att gelén appliceras tunt vid nagelns topp.
 
gele naglar  

9. Härda varje nagel i 30 sekunder i UV-Lampan. Härda sedan alla naglar på en hand i 2 minuter för att fullända härdningen.
 
gele naglar 10. Geléns yttersta lager härdar inte och därför förblir geléns yta kladdig efter härdning. Du ska därför
ta bort kladdet på alla naglar med en Nail Wipe mättad med lite Clean Off Solution.
 
gele naglar  

11. Applicera nagelolja på nagelbanden och naglarna. Smörj energiskt tills oljan är absorberad. Du bör smörja med nagel olja varje dag för dina naglars skull och för att det förbättrar hållbarheten av konstmaterialet.
 
gele naglar 12. Färdigt!

Träna gärna på Nail Trainer eller ett tränings finger några gånger innan du börjar jobba med riktiga naglar!
Samma steg gäller vid användning av Soak off geléerna, primer, builder, 1-phase och finish. Skillnaden är dock att Soak off geléerna kräver längre tid i uv lampa, nämligen 3 minuter i stället för 2 minuter. Våra Soak off geléer härdar dessutom i LED uv ljus mycket snabbt: 30 sekunder räcker. Det är alltså endast soak off och LED geléerna som härdar i LED uv ljus. Standard geléer gör inte det. Soak off geléer kan också lösas upp och därmed tas bort mycket enkelt. Standard geléer, däremot, måste filas bort.