Bygga akrylnaglar

OBS! Följande text innehåller endast generella instruktioner och är inte komplett studiematerial. Meningen med texten är att placera våra produkter i de olika stegen av nagelskulptering.
Att följa instruktionerna sker på egen risk.

NAGELFÖRLÄNGNING MED AKRYL

STEG 1:

Förbereda den naturliga nageln
 

gele naglar 1. Om naglarna är lackade börja med att ta bort nagellacket med Nagellackremover. Desinfektera händerna med en desinfektions vätska som inte innehåller oljor.
gele naglar  

2. Skjut tillbaka nagelbanden försiktigt med en Cuticle Pusher och ta bort den osynliga huden på nagelplattan. Fila försiktigt på nageln. Ta inte för hårt för att inte skada nageln eller nagelbanden.
 
gele naglar 3. Klipp naglarna, om nödvändigt.

 
gele naglar 4. Fila naglarna jämna i önskad längd och form. (Om du tänker använda tippar så ska den naturliga nagelns form vara anpassad till tippkantens form).

 
gele naglar 5. Ta bort glansen och det naturliga fettet från naglarna genom att fila mycket försiktigt med en buffer, utan att skrapa på den naturliga nageln. Var försiktig om du jobbar med en helt ny buffer! Kanterna kan vara mycket vassa.
 
gele naglar  

6. Damma av med en ren dammborste eller en vanlig nagelborste.
 
gele naglar 7. Rengör den naturliga nageln med en nail wipe mättad med lite Nail Cleaner. Se till att få bort allt damm och smuts från hela nagelplattan, även vid kanterna.

Efter detta steg och till slutet ska man inte röra nagelplattan med fingrarna, detta för att inte kladda den med fett och bakterier!

Tänk på att den skulpterade nageln behöver starka grunder att stå på. Om det finns fett eller döda hudceller kvar på nagelplattan kommer materialet att släppa mycket snabbt!
 

STEG 2:

Förberedelse och applicering av tippar,

om man önskar förlänga med tippar, annars går man till steg 3.

gele naglar 1. Tipparna kommer vanligtvis i 10 olika storlekar. Välj den storlek som passar varje nagel. Om du inte hittar en tipp som passar exakt kan du alltid fila ner kanterna på en större tipp tills den passar perfekt. Tippen ska täcka nageln från kant till kant i bredden och ska inte täcka mer än en tredje del av nageln i längden.
 
gele naglar 2. Lägg tipparna i ordning på exempelvis en ren pappersduk.
 
gele naglar 3. Applicera sparsamt nagellim på den fördjupning i baksidan av tippen. Limmet ska täcka från kant till kant.
 
gele naglar 4. Du kan ta bort eventuellt överskott av lim med en nail wipe.
 
gele naglar 5. Tryck tippen mot nageln, så att den lilla kanten i baksidan av tippen möts med nagelkanten. Håll tills limmet torkar. Tänk på att inte lämna luftbubblor mellan tippen och den naturliga nageln. Tippen ska vara parallel med nageln. Om det blir fel ska du snabbt ta bort tippen och applicera en ny. Pressa vid behov ner kanterna med en Rosewood stick innan limmet hunnit torka helt.
 
gele naglar  

6. Klipp tipparna i önskad längd och jämför båda händernas naglar från baksidan med varandra, så att alla tippar är lika långa.
 
gele naglar 7. Fila tipparna till önskad form och se till att nageln och tippen är parallella med varandra på sidorna.
 
gele naglar  

8. Om du använder natural eller clear tippar bör du fila ner kanten som uppstår mellan nageln och tippen. Kanten bör inte synas. Detta gäller inte om man använder vita tippar. Kanten ska då istället framhävas.
Du kan använda tipp blender sparsamt bara på tippen för att göra detta snabbare.
 
gele naglar 9. Fila med en buffer försiktigt på tippens yta för att ta bort glansen. Detta förbättrar vidhäftningen mella tipp och material.

Damma av och rengör i slutet hela nageln och tippen men en nail wipe mättad med lite nail cleaner.
 

 STEG 3:

Bygga naglar med Akryl 

akryl naglar  

1. Man applicerar mycket sparsamt primer endast på den naturliga nageln och inte på tippen. Man ska vara försiktig för att inte låta primern komma på huden eller nagelbanden! Man ska låta primern torka innan man fortsätter.
akryl naglar  

2. Man heler ut lite akryl vätska i en dappen dish och doppar sedan försiktigt mårdhårpenseln i akryl vätskan. Det ska inte vara mycket vätska i penseln. Man doppar sedan penseln i akrylpudern försiktigt. Då samlar penseln puder och formas en liten kula. Det ska vara lika mycket vätska som puder för att få bäst resultat. Kulan ska vara varken torr eller rinnig. En krämig konsistens ger starka och hållbara akryl naglar.
akryl naglar 3. Man lägger kulan på nageln och sprider på sidorna. Man brukar behöva 3 kulor per nageln. Man brukar börja med en kula vid nageltoppen och dedåt. Man bör vara snabb, därför att akrylen torkar ganska fort.
akryl naglar 4. Man ska sprida akrylen jämnt och fint så att formen blir snygg för att inte behöva fila sedan för mycket.

Det är mycket lättare att jobba med Odorless akryl, därför att den torkar långsamt.
 
akryl naglar 5. När man är färdig med alla naglar ska man börja fila på den nagel man har börjat bygga med akryl först. Detta för att akrylen måste torka ordentligt innan man filar.

OBS! Odorless akrylen torkar mycket långsammare än vanlig akryl. Man behöver därmed vänta lite längre. Odorless akrylen lämnar ett mjuk lager som man måste fila bort. Man ska fila med en riktning. Se till att nageln har en C kurva när du ser på den framifrån. Se till att nageln byggs parallel med den naturliga nageln.
akryl naglar 6. En buffer kan göra nagelns yta mycket jämn. Man kommer åt området nära nagelbanden på ett bra sätt. Var försiktig när du använder helt ny buffer. Den kan vara mycket grov.
akryl naglar 7. Damma av med en ren dammborste.
akryl naglar 8. När man är nöjd med formen ska man applicera nagelolja och smörja nagelbanden och nageln. Man kan använda en super shine fil för att få nageln att glänsa.
akryl naglar  

9. Färdigt! Nu kan man måla och dekorera naglarna som man vill. Eftersom naglarna växer så behöver man fylla på var tredje vecka.