Dual system forms

OBS! Följande text innehåller endast generella instruktioner och är inte komplett studiematerial. Meningen med texten är att placera våra produkter i de olika stegen av nagelskulptering.

Att följa instruktionerna sker på egen risk.

NAGELFÖRLÄNGNING MED AKRYL OCH DUAL SYSTEM FORMS

STEG 1:

Förbereda den naturliga nageln
 

dual system forms naglar 1. Om naglarna är lackade börjar man med att ta bort nagellacket med Nagellackremover; man tvättar sedan och desinfekterar händerna;
 
dual system forms naglar  

2. Man skjuter tillbaka nagelbanden försiktigt med en Cuticle Pusher och tar bort den osynliga huden på nageln;
dual system forms naglar 3. Man klipper naglarna, om nödvändigt;
 
dual system forms naglar 4. Man filar naglarna jämna i önskad längd och form. (Om man tänker använda tippar så ska den naturliga nagelns form vara anpassad till tippens form)
 
dual system forms naglar 5. Man rengör den naturliga nageln med Nail Cleaner;
dual system forms naglar  

6. Man tar bort glansen och det naturliga fettet från naglarna genom att fila mycket försiktigt med en buffer, utan att skrapa på den naturliga nageln:
dual system forms naglar 7. Man dammar av med en ren dammborste; efter detta steg och till slutet ska man inte röra nagelplattan med fingrarna, detta för att inte kladda den med fett och bakterier.

 

STEG 2:

Förberedelse och applicering av tippar,

om man önskar förlänga med tippar, annars går man till steg 3.

dual system forms naglar 1. Tipparna kommer vanligtvis i 10 olika storlekar. Man ska välja den storlek som passar varje nagel.
dual system forms naglar 2. Man lägger tipparna i ordning på exempelvis en ren pappersduk. Man ska tänka på att tippen ska vara lika bred som nageln och inte mer eller mindre. Tippen ska dessutom inte täcka mer än en tredje del av nageln.
dual system forms naglar 3. Man applicerar sparsamt nagellim på den fördjupning i baksidan av tippen;
dual system forms naglar 4. Man kan ta bort eventuellt överskott av lim med nail wipe.
dual system forms naglar 5. Man trycker sedan tippen mot nageln, så att den lilla kanten i baksidan av tippen möts med nageltoppen. Tänk på att inte lämna luftbubblor mellan tippen och den naturliga nageln. Det är lätt att upptäcka detta om man använder clear eller natural tipp.
dual system forms naglar  

6. Man klipper tipparna i önskad längd och jämför båda händernas naglar med varandra, så att alla tippar är lika långa.
dual system forms naglar 7. Man filar tipparna till önskad form och ser till att nageln och tippen är parallella med varandra på sidorna.
dual system forms naglar  

8. Om man använder natural eller clear tipp måste man fila kanten i mitten av nageln mellan nageln och tippen. Kanten bör inte synas. Detta gäller inte om man använder vit tipp.
dual system forms naglar 9. Man ska fila med en buffer försiktigt på tippens yta för att ta bort glansen.

 STEG 3:

Bygga naglar med Akryl och dual system forms

dual system forms naglar  

1. Man applicerar mycket sparsamt primer endast på den naturliga nageln och inte på tippen. Man ska vara försiktig för att inte låta primern komma på huden eller nagelbanden! Man ska låta primern torka innan man fortsätter.
dual system forms naglar 2. Man väljer en passande form för varje nagel bland de 12 storlekar som finns. Man lägger sedan formarna i ordning på en ren pappersduk.
dual system forms naglar 3. Man heler ut lite akryl vätska i en dappen dish och doppar sedan försiktigt mårdhårpenseln i akryl vätskan. Det ska inte vara mycket vätska i penseln. Man doppar sedan penseln i akrylpudern försiktigt. Då samlar penseln puder och formas en liten kula.
dual system forms naglar  

4. Man lägger kulan i formens insida. Det räcker med en kula för de mindre naglarna och två ör de större.
dual system forms naglar 5. Man trycker sedan formen på nageln så att formen trycks mot nagelbanden och sedan nedåt.
dual system forms naglar  

6. Man ska hålla formen nedtryckt mot nageln i minst 30 sekunder.
dual system forms naglar 7. Med hjälp av en rosewood stick ska man avlägsna överskottet av akryl vid formens kanter.
dual system forms naglar  

8. Man ska avlägsna överskottet a akryl från undersidan också. Gör detta med ena handens alla fem naglar innan du forsätter med nästa steg.
dual system forms naglar 9. Man avlägsnar Dual System Formen genom att trycka den åt sidorna och sedan uppåt, eller med en tång.
dual system forms naglar  

10. Man ska fila kanterna så att hela nagelns konstruktion blir jämn och parallel med den naturliga nageln.
dual system forms naglar 11. Man applicerar nagelolja och smörjer nagelbanden.
dual system forms naglar 12. Färdigt! Nu kan man måla och dekorera naglarna som man vill. Eftersom naglarna växer så behöver man fylla på var tredje vecka.