Bygga glasfibernaglar

OBS! Följande text innehåller endast generella instruktioner och är inte komplett studiematerial. Meningen med texten är att placera våra produkter i de olika stegen av nagelskulptering.
Att följa instruktionerna sker på egen risk.

NAGELFÖRLÄNGNING MED GLASFIBER

STEG 1:

Förbereda den naturliga nageln
 

gele naglar 1. Om naglarna är lackade börja med att ta bort nagellacket med Nagellackremover. Desinfektera händerna med en desinfektions vätska som inte innehåller oljor.
gele naglar  

2. Skjut tillbaka nagelbanden försiktigt med en Cuticle Pusher och ta bort den osynliga huden på nagelplattan. Fila försiktigt på nageln. Ta inte för hårt för att inte skada nageln eller nagelbanden.
 
gele naglar 3. Klipp naglarna, om nödvändigt.

 
gele naglar 4. Fila naglarna jämna i önskad längd och form. (Om du tänker använda tippar så ska den naturliga nagelns form vara anpassad till tippkantens form).

 
gele naglar 5. Ta bort glansen och det naturliga fettet från naglarna genom att fila mycket försiktigt med en buffer, utan att skrapa på den naturliga nageln. Var försiktig om du jobbar med en helt ny buffer! Kanterna kan vara mycket vassa.
 
gele naglar  

6. Damma av med en ren dammborste eller en vanlig nagelborste.
 
gele naglar 7. Rengör den naturliga nageln med en nail wipe mättad med lite Nail Cleaner. Se till att få bort allt damm och smuts från hela nagelplattan, även vid kanterna.

Efter detta steg och till slutet ska man inte röra nagelplattan med fingrarna, detta för att inte kladda den med fett och bakterier!

Tänk på att den skulpterade nageln behöver starka grunder att stå på. Om det finns fett eller döda hudceller kvar på nagelplattan kommer materialet att släppa mycket snabbt!
 

STEG 2:

Förberedelse och applicering av tippar,

om man önskar förlänga med tippar, annars går man till steg 3.

gele naglar 1. Tipparna kommer vanligtvis i 10 olika storlekar. Välj den storlek som passar varje nagel. Om du inte hittar en tipp som passar exakt kan du alltid fila ner kanterna på en större tipp tills den passar perfekt. Tippen ska täcka nageln från kant till kant i bredden och ska inte täcka mer än en tredje del av nageln i längden.
 
gele naglar 2. Lägg tipparna i ordning på exempelvis en ren pappersduk.
 
gele naglar 3. Applicera sparsamt nagellim på den fördjupning i baksidan av tippen. Limmet ska täcka från kant till kant.
 
gele naglar 4. Du kan ta bort eventuellt överskott av lim med en nail wipe.
 
gele naglar 5. Tryck tippen mot nageln, så att den lilla kanten i baksidan av tippen möts med nagelkanten. Håll tills limmet torkar. Tänk på att inte lämna luftbubblor mellan tippen och den naturliga nageln. Tippen ska vara parallel med nageln. Om det blir fel ska du snabbt ta bort tippen och applicera en ny. Pressa vid behov ner kanterna med en Rosewood stick innan limmet hunnit torka helt.
 
gele naglar  

6. Klipp tipparna i önskad längd och jämför båda händernas naglar från baksidan med varandra, så att alla tippar är lika långa.
 
gele naglar 7. Fila tipparna till önskad form och se till att nageln och tippen är parallella med varandra på sidorna.
 
gele naglar  

8. Om du använder natural eller clear tippar bör du fila ner kanten som uppstår mellan nageln och tippen. Kanten bör inte synas. Detta gäller inte om man använder vita tippar. Kanten ska då istället framhävas.
Du kan använda tipp blender sparsamt bara på tippen för att göra detta snabbare.
 
gele naglar 9. Fila med en buffer försiktigt på tippens yta för att ta bort glansen. Detta förbättrar vidhäftningen mella tipp och material.

Damma av och rengör i slutet hela nageln och tippen men en nail wipe mättad med lite nail cleaner.
 

 STEG 3:

Bygga naglar med Glasfiber

glasfiber naglar 1. Man applicerar ett tunnt lager resin med hjälp av en replacement top på hela nageln. Man ska se till att det inte kommer resin på huden. Om det ändå gör det så ska man ta bort det med en rosewood stick.
glasfiber naglar 2. Man ska sedan spreja på hela nageln med fiberglass activator från en distans på ca 25 cm och låta torka en stund.
glasfiber naglar  

3. Man klipper en passande bit glasfiber material för varje enskild nagel.
glasfiber naglar 4. Med fiberglass scissors ska man forma glasfiber biten så att den kan täcka hela nageln.
glasfiber naglar  

5. Glasfiber materialet är självhäftande. Man ska avlägsna papperet med hjälp av en roswood.
glasfiber naglar 6. Man klistrar glasfiber materialet på hela nageln och ser till att det sitter bra.
glasfiber naglar  

7. Man kan klippa eventuellt överskott med hjälp av fiberglas scissors.
glasfiber naglar 8. Man applicerar ett tunnt lager resin med hjälp av en replacement top på hela nageln.
glasfiber naglar  

9. Man ska sedan spreja på hela nageln med fiberglass activator från en distans på ca 25 cm och låta torka en stund. Man kan upprepa steg 8 och 9 om man vill ha lite kjockare lager.
glasfiber naglar 10. Man ska fila försiktigt med en buffer tills nageln får en jämn och fin yta.
glasfiber naglar 11. Man ska damma av med en dammborste.
glasfiber naglar 12. När man är nöjd med formen ska man applicera nagelolja och smörja nagelbanden och nageln. Man kan använda en super shine fil för att få nageln att glänsa.
glasfiber naglar 13. Färdigt! Nu kan man måla och dekorera naglarna som man vill. Eftersom naglarna växer så behöver man fylla på var tredje vecka.